Meer persoonlijke aandacht voor het kind door gastouders

Steeds meer ouders kiezen bewust voor een gastouder vanwege de huislijkheid, kleinschaligheid en flexibiliteit van gastouderopvang. Kinderen krijgen meer persoonlijke aandacht van de gastouder, omdat de gastouder voor maximaal 6 kinderen (inclusief haar eigen kinderen onder de 10 jaar) tegelijk de opvang verzorgt.

Bij Gastouderbureau Jool streven we naar een opvangsituatie die zoveel mogelijk aansluit op de eigen gezinssituatie. De opvoedwensen kun je afstemmen met de gastouder.

Flexibele en kleinschalige opvang

Naast kleinschaligheid is flexibiliteit een groot voordeel van de gastouderopvang. De breng- en haal tijden kunnen in overleg worden bepaald en opvang tijden kunnen per week (naar behoefte) verschillen. Deze vorm van opvang is dan ook goed te combineren als je wisselende, flexibele en/of vaste werktijden hebt of alleen buitenschoolse opvang nodig hebt.
Mocht de gastouder ziek zijn of afwezig door vakantie, dan zal Gastouderbureau Jool zich inspannen om vervanging te regelen. Kiezen voor gastouderopvang is dus een verantwoorde keuze. Het maakt het mogelijk om werk en de zorg van je kind te combineren.

Onze aanpak draagt bij aan een verantwoorde kinderopvang

Verantwoorde Kinderopvang moet bijdragen aan een gezonde en goede ontwikkeling van kinderen in een veilige en gezonde omgeving. Gastouderbureau Jool voert jaarlijks bij iedere gastouder op de opvanglocatie een risico inventarisatie betreffende veiligheid en gezondheid uit. Jaarlijks voert het gastouderbureau ook een persoonlijk voortgangsgesprek samen met de gastouder. Wij hebben een duidelijke visie en deze is vastgelegd in een pedagogisch beleid. Ben je op zoek naar een gastouder? Dan kun je contact met ons opnemen of je aanmelden via onze website.

Als je zelf een gastouder hebt gevonden, dan zorgen wij voor de registratie van de gastouder en beoordelen we of de opvang verantwoord plaats kan vinden. 

Na ontvangst van de inschrijving zullen wij z.s.m. contact opnemen. Indien je meer informatie wenst, dan kunt je via contact het gastouderbureau uw vragen mailen.