Ons verhaal

Drijvende kracht achter gastouderburau Jool is Alina van der Heide. Medio 2016 is zij gestart met Gastouderbureau Jool. Vanuit de overtuiging dat kinderopvang beter kan en moet. “Wij staan voor een persoonlijke en kleinschalige kinderopvang”. zegt Alina daarover. “Hierdoor is er meer en betere aandacht voor de ontwikkeling van het kind”.
Alina woont met haar 3 kinderen in het Friese Drachten. Voordat ze met gastouderbureau Jool begon heeft ze 10 jaar in de kinderopvang gewerkt. Ze heeft daar veel geleerd over wat wel werkt en wat niet werkt. Alina heeft daar een tijdje mee geworsteld. Alina zegt daar zelf over: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat als ik weet dat het anders kan dan moet ik zelf in actie komen”. Trots kan ze nu zeggen dat ze in 2016 de keuze heeft gemaakt om haar eigen gastouderbureau te starten. “Dat ik daar niet alleen in stond werd al snel duidelijk”. Vervolgt ze. “Vanaf de start van het gastouderbureau hebben we een flinke groei doorgemaakt”. Die groei heeft zich de afgelopen jaren doorgezet.
Geertruida
Vanaf oktober 2020 heeft gastouderbureau Jool Geertruida in dienst genomen. Geertruida is zelf al sinds 2004 gastouder en hierdoor bekend met alle ins&outs in de gastouderopvang. Door haar kennis en ervaring als gastouder, kan zij de gastouders van Jool bij staan bij hun vragen en de juiste begeleiding geven. Geertruida zegt hier zelf over “Na jaren werken als gastouder, heb ik veel ervaring op gedaan en dit zal mij in dit werk als bemiddelingsmedewerkster ten goede komen. De laatste jaren heb ik veel diploma’s weten te behalen om nog meer kennis en inzicht te krijgen. Deze kennis en inzicht kan ik nu overdragen aan de gastouders van Gastouderbureau Jool.” Het ondersteunen en begeleiden van gastouders en vraagouders spreekt Geertruida erg aan. Geertruida ziet graag dat kinderen een veilige, vertrouwde en uitdagende opvangplek krijgen, waar kinderen zichzelf kunnen en mogen zijn. Tot slot zegt Geertruida “Ik hoop dit werk nog jaren met veel enthousiasme en plezier te kunnen doen”.