Ons verhaal

Drijvende kracht achter gastouderburau Jool is Alina Bruining. Samen met haar man, Pieter Bruining, is ze medio 2016 gestart met Gastouderbureau Jool. Vanuit de overtuiging dat kinderopvang beter kan en moet. “Wij staan voor een persoonlijke en kleinschalige kinderopvang”. zegt Alina daarover. “Hierdoor is er meer en betere aandacht voor de ontwikkeling van het kind”.

Alina woont samen met haar man en 3 kinderen in het Friese Drachten. Voordat ze met gastouderbureau Jool begon heeft ze 10 jaar in de kinderopvang gewerkt. Ze heeft daar veel geleerd over wat wel werkt en wat niet werkt. Alina heeft daar een tijdje mee geworsteld. Alina zegt daar zelf over: “Ik ben tot de conclusie gekomen dat als ik weet dat het anders kan dan moet ik zelf in actie komen”. Trots kan ze nu zeggen dat ze in 2016 de keuze heeft gemaakt om haar eigen gastouderbureau te starten. “Dat ik daar niet alleen in stond werd al snel duidelijk”. Vervolgt ze. “Vanaf de start van het gastouderbureau hebben we een flinke groei doorgemaakt”. Die groei heeft zich de afgelopen jaren doorgezet. 

Haar man Pieter is software engineer en heeft sinds 2003 ervaring met het ontwikkelen van software voor kinderopvang organisaties. Tevens was hij werkzaam bij een kinderdagverblijf waarbij Pieter ondersteuning op de gemaakte software bood, hulp bij financiële onderwerpen, jaaropgaven en het aanleveren van KOI gegevens. Met die kennis en ervaring helpt hij Alina nu met de administratieve processen. Pieter heeft hiervoor een administratiesysteemontwikkeld die de administratieve lasten voor gastouders enorm beperkt. “Omdat wij zelf de software ontwikkelen zijn wij veel flexibeler en zijn in staat om onze gastouders op maat te bedienen”, zegt Pieter hier zelf over. “Dat levert de gastouders veel voordeel op”.